Le consommateur face aux dates limites de consommation des produits alimentaires : normes et pratiques - Université de Limoges Accéder directement au contenu
Article Dans Une Revue Revue juridique polynésienne Année : 2010

Le consommateur face aux dates limites de consommation des produits alimentaires : normes et pratiques

Marie-Pierre Pinto
  • Fonction : Auteur
  • PersonId : 950917

Résumé

The purpose of this article is to examine the influence of expiry dates on consumers' behavior when they purchase food products. After a brief summary of the legal status of expiry dates and the strategic issues of manufacturers and the distributors, it is noted that consumer attitudes to expiry dates can be explained by the notion of temporal orientation. There is also a sensitivity to the time left to consume a product. the paper proposes a typology and suggest some strategies to address the problems identified.
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Origine : Fichiers éditeurs autorisés sur une archive ouverte

Dates et versions

hal-00942235 , version 1 (07-02-2014)

Identifiants

  • HAL Id : hal-00942235 , version 1

Citer

Marie-Pierre Pinto. Le consommateur face aux dates limites de consommation des produits alimentaires : normes et pratiques. Revue juridique polynésienne, 2010, 16, pp.9-18. ⟨hal-00942235⟩
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